7.07.2014

Ellis Faas Cosmetics

     Uzun bir aranın ardından herkese merhaba.

     Blog yazmayı gerçekten çok özlediğimi söylemeden edemeyeceğim. Ancak Instagram'da fotoğraf düzenleme ve paylaşmanın; Youtube'da da bir ürünle ilgili yorumlarımı sözel olarak anlatıp, uygulamasını göstermenin ne kadar kolay olduğunu da eklemezsem olmaz.Ama tilki misali kürkçü dükkanında buluveriyorum kendimi yine :)



     Bu hafta sizlere Ellis Faas ürünlerinden bahsedeceğim. Her gün farklı bir Ellis Faas ürününü blogda ağırlıyor olacağız. Bu yazıda size Vogue Fransa tarafından zamanının en etkileyici makyözlerinden biri olarak nitelendirilen Ellis Faas'ın kim olduğundan ve kendi kozmetik markasını nasıl oluşturduğundan bahsedeceğim.

    1962 yılında Hollanda'da doğan Ellis Faas, neredeyse 30 yıldır kozmetik sektörünün, 20 yıldır da moda sektörünün içinde yer alıyor. Küçüklüğünde modayla çok ilgili olan zamanın küçük kızı, odasının duvarlarını Vogue'dan kestiği sayfalarla süslermiş. Liseyi bitirdikten sonra fotoğrafçılık dersleri alan Faas, model olarak kendini kullanmış. Fotoğraf düzenlemeleri yapmaktansa, kendini makyajla değiştirmenin daha etkili olduğunu keşfetmiş. Makyaj eğitimi almak için Amsterdam'dan ayrılıp, Paris'e yerleşmiş ve Christian Chauveau'dan eğitim almış. Artık profesyonel bir makyöz olan Faas, Hollanda'ya geri dönmüş ve ünlü dergiler için çekimler yapmaya başlamış, hatta iki filmin makyajlarını ona emanet etmişler. Ardından Londra'ya yerleşen Faas, makyaj ve estetik algı becerilerini burada da kanıtlamış ve çok güzel işler çıkarmış.

     Kızının doğumunun ardından Faas, Amsterdam'a geri dönmüş ve kendi stüdyosu Face Value'yu açmış. Bu stüdyoda iki yeteneğini de konuşturan Faas, müşterilerinin hem makyajlarını yapıyor, hem de fotoğraflarını çekiyormuş. Ülkede bir ilk olan stüdyo, kısa sürede büyük başarı elde etmiş.

     1999 yılında dünyaca ünlü moda fotoğrafçısı Mario Testino, L’Uomo Vogue için çekimler yapmak amacıyla Amsterdam'a gelmiş. Çekimler için sıkı bir makyöz arayışı başlamış ve Mario Testino, Ellis Faas'ı seçmiş. Birlikte harika bir iş çıkaran ikili artık birlikte modanın merkezi olan Paris, Londra, New York ve Los Angeles gibi şehirlere gidip, çekimler yapmaya başlamışlar. 

     Ellis Faas, çok yetenekli ama aynı zamanda da çok şanslı biri diye düşünüyorum. Faas, Fransız moda editörü Emanuelle Alt ile tanıştığında bu şansının farkında mıydı bilmiyorum çünkü Alt onu Karl Lagerfeld ile tanıştıracak ve Lagerfeld Faas'tan kendisi için Fendi ve Chanel defilelerinde makyajlarını yapmasını isteyecekti.

     Karl Lagerfeld ile tanışması, sanırım Faas'ın kariyerinde bir dönüm noktası oldu. Sonrasında sayısız marka için, sayısız çekimlerde yer aldı. Giorgio Armani, Cacharel, Chanel, Dolce & Gabbana, Fendi, Jean-Paul Gaultirer, Kenzo Takada, Moschino, Sonia Rykiel, Yves Saint Laurent, Victor & Rolf ve H&M bunlardan yalnızca birkaçı.

  
     2009 yılında Ellis Faas kendi adını taşıyan bir makyaj koleksiyonu çıkardı. Faas şöyle diyor : "Bir makyöz olarak çantam çok düzenli. İstediğim tüm ürünleri küçük kaplar içinde düzende tutabiliyorum ama bir kadın olarak makyaj çantam tam bir karmaşa. Bir araştırma sonucuna göre kadınlar makyaj çantalarında aradığı ürünü bulmak için, o ürünü uygulamaktan daha çok zaman harcıyorlar. Buna bir çözüm bulmak istedim. Bu nedenle kendi makyaj koleksiyonumu oluşturdum." 


     Ellis Faas ürünlerinin tasarımı çok sıra dışı. İçine ürünleri yerleştirebileceğiniz bir kovana benziyor. Dilediğiniz ürünü bu 7 bölmeli kovana yerleştirebiliyorsunuz. Kovanın üstünde ise aynalı kapağı olan bir bölme yer alıyor. Bu bölmeye ister pudranızı, isterseniz de ilaç gibi ufak şeyleri koyabiliyorsunuz.

     Faas tasarımında ordu ve askerlik ruhundan etkilendiğini söylüyor. Yukarıdaki ambalajın dışında, ürünleri saklamanız için bir alternatif daha var. Bu tasarım da askerlerin kurşunlarını saklamak için kullandıkları kemerden esinlenerek ortaya çıkmış.





     Ellis Faas, bunca defile ve çekim tecrübesinden kozmetik ürünlerinde renk seçimi yaparken zorlanmamış olsa gerek. Koleksiyonundaki ürünleri "insan vücudunda bulunan renkler" olarak tanımlıyor. Güzelliği ise "Yaptığınız makyaj, içinizdeki ruhu yansıtıyorsa güzeldir. O gün kendinizi nasıl hissediyorsanız, onu yansıtacak makyajı yapmalısınız." diye tanımlıyor.







     Ellis Faas'ın çalışmalarını daha fazla incelemek isterseniz buraya göz atabilirsiniz.
     
     Ellis Faas'ın hikayesi kısaca böyle... Benim gibi makyaja ilgi duyan biri için harika bir peri masalı gibi... İşte bu hafta Ellis Faas'ın kendi markasının ürünlerini inceleyeceğiz. Kısa bir ipucu olması için sizinle kendi mermilerimi (!) paylaşıyorum.


     Yarın yeni bir yazıda, Ellis Faas ürünlerini incelemek için buluşalım.

     Sevgiler,
     Hacer

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder